VALIKKO
 

Juoksumatot


Juoksumatot ja kävelymatot yhdessä crosstrainereiden kanssa, ovat tänä päivänä suosituimpia kotona käytettäviä treenilaitteita. Tämä ei ole ihmeellistä, sillä onhan kehomme rakennettu säännöllistä juoksemista ja kävelemistä varten. Nykyään monella on istumatyö, joten juoksu- tai kävelymatto on erinomainen laite, jota voi käyttää tarkoituksenmukaiseen ja tarvittavaan liikuntaan.

Moni käyttää juoksumattoa tv:n edessä, ja kuntoilee siinä samalla, hyödyntäen aikaa kahteen eri asiaan, sillä aika on usein ns. kortilla.
Sporttema tarjoaa laajan valikoiman juoksumattoja, joilla saat tarvitsemasi tehokkaan treenin. Tilaa juoksumattosi jo tänään, niin pääset nopeasti vauhtiin.

Lue lisää sivun alareunasta.
 
 
6 tuotteet
 
 •  
  Hintansa arvoinen kävelymatto/juoksumatto ilman moottoria, magneettinen vastus. Kävele tai hölkkää milloin haluat pelkäämättä liukastumista, pimeää tai päällehyökkäystä. Kätevä kävelymatto, jossa on 8 eri vastustasoa. Helppo ottaa esiin, ja taittaa kokoon pois tieltä, kun sitä ei käytetä.
  299 EUR
   
   
 •  
  Kompakt och mycket prisvärt löpband / promenadband med 16 träningsprogram, ställbar lutning, uppfällbar och hållare för surfplatta mm. En kommande storsäljare!.
  439 EUR 389 EUR
   
   
 •  
  Erityisesti kuntoutukseen suunniteltu juoksumatto, tai sinulle, joka haluat pitää treenatessa kiinni kaiteista, ja tuntea olosi turvalliseksi. Kaide on päällystetty pehmeästä materiaalista, josta on miellyttävä pitää kiinni. Laitteen etuosassa on myös kaide. Tämän lisäksi laite on varustettu turvavaljailla, jotka voi kiinnittää vatsan ympäri, lisäämään laitteen käyttöturvallisuutta. Reunat on varustettu anti-slip materiaalilla, jotta laitteen ollessa päällä, poistuminen olisi helppoa ja turvallista.  Nopeus 0,3 - 6,0 km per tunti.Matalasta alkunopeudesta on suuri hyöty kuntoutuksessa. 
  769 EUR
   
   
 •  
  Laadukas Diamond RUN 4.0 -juoksumatto on suunniteltu erityisesti kotikuntoilijan tarpeet huomioiden. RUN 4.0 on varustettu useilla valmiilla harjoitusohjelmilla, jotka tekevät harjoittelusta tehokasta ja motivoivaa. Joustava juoksualusta takaa hyvän juoksutuntuman vähentäen samalla niveliin kohdistuvaa iskurasitusta. Maton nopeuden voi säätää haluamalleen tasolle (1-16km/h) joko käsituissa olevista painikkeista tai näyttölaitteen pikapainikkeista. Lisää haastavuutta harjoitteluun saat säätämällä maton kaltevuuskulmaa. Harjoittelu Diamond RUN 4.0 -juoksumatolla on turvallista jämäkän rungon ja käsitukien sekä turvakytkimen ansiosta. Siirtopyörät ja kokoontaittuva runko mahdollistavat helpon ja kätevän säilyttämisen. RUN 4.0 -juoksumatolla harjoittelu kohottaa tehokkaasti hengitys- ja verenkiertoelimistön kuntoa sekä lihaskestävyyttä. « takaisin tuotelistaukseen
  949 EUR
   
   
 •  
  Ammattilaiskäyttöön tarkoitettu juoksumatto jossa on paljon laadukkaita ominaisuuksia Vahva AC moottori 3,5HV, kovimmillaan 7,0 HV. Sisäänrakennetun sykemittaritangon ansiosta juoksija voi tarkkailla sykettään helposti ja tarkasti sekä kädestä otettavan pulssin sekä Polarin kaukomittauksen avulla saavuttaakseen parhaan treenaustuloksen. Sisäänrakennettu testiohjelma antaa kuvan omasta fyysisestä kunnosta testin avulla ja harjoituksia jotka oikeasti simuloivat armeijan, Gerkinin ja FBI:n harjoituksia. Laaja valikoima ohjelmia erilaisiin treenitarpeisiin. « takaisin tuotelistaukseen
  2 390 EUR
   
   
 •  
  Ammattilaiskäyttöön tarkoitettu juoksumatto jossa on paljon laadukkaita ominaisuuksia Vahva AC moottori 3,5HV, kovimmillaan 7,0 HV. Sisäänrakennetun sykemittaritangon ansiosta juoksija voi tarkkailla sykettään helposti ja tarkasti sekä kädestä otettavan pulssin sekä Polarin kaukomittauksen avulla saavuttaakseen parhaan treenaustuloksen. Sisäänrakennettu testiohjelma antaa kuvan omasta fyysisestä kunnosta testin avulla ja harjoituksia jotka oikeasti simuloivat armeijan, Gerkinin ja FBI:n harjoituksia. Laaja valikoima ohjelmia erilaisiin treenitarpeisiin. PRO RUN 300:ssa on sisäänrakennettu digitali TV ja konsoli, jossa 13 eri kieltä helpottamaan käyttöä (kielivaihtoehdot: suomi, englanti, saksa, ranska, italia, hollanti, japani, korea, venäjä, portugali, espanja, kiina, turkki) « takaisin tuotelistaukseen
  6 090 EUR
   
   
 

Juoksumatto osto-opas – Annamme sinulle hyviä vinkkejä ennen juoksumaton hankintaa.


Juoksumatto sopii erinomaisesti kunnon kohottamiseen, lihasten kiinteyttämiseen ja rasvanpolttoon. Kunto kohoaa ja sydän sekä keuhkot pysyvät hyvässä kunnossa. Saatavana on kuitenkin monenlaisia laitteita. Millainen laite tulee valita? Kuinka paljon laite saa maksaa?


Miten aloittaa?Hinta
Ensin kannattaa miettiä kuinka paljon haluaa maksaa hyvälaatuisesta juoksumatosta. Kaikki riippuu siitä, miten juoksumattoa aiotaan käyttää. Onko ainoa käyttäjä vai onko laite tarkoitettu koko perheen käyttöön? Mitä enemmän laitetta tullaan käyttämään, sitä enemmän siitä kannattaa maksaa. Ei vain laadun takia, vaan paremmat juoksumatot ovat yleisesti ottaen hauskempia ja miellyttävempiä käyttää.


Käyttäjän painolla ja pituudella on myös tärkeä merkitys. Mikäli käyttäjät on pitkiä tai painavia, tulee silloin valita suurempi ja hieman kalliimman hintaluokan laite.


Edullisempien juoksumattojen hinnat vaihtelevat ? € - € välillä. Nämä ovat yksinkertaisempia ja sopivat lähinnä kävelemiseen. Laitteiden rungot ja moottorit ovat heikompia, tarjoavat matalemman maksimi nopeuden, eivätkä kestä monen tunnin harjoittelua päivässä.


Tila vaatimus
Juoksumaton käyttö tarvitsee hyvin tilaa. Mikäli säilytystilaa on vähän, tulee tarkistaa, että juoksumatolle löytyy riittävä säilytyspaikka kokoontaitettuna, silloin kun sitä ei käytetä. On myös hyvä tarkistaa että laitteessa on kuljetuspyörä, jonka ansiosta se on helppo siirtää pois tieltä.


Moottori
Moottori kuuluu juoksumaton osiin joita kuormitetaan eniten. On tärkeää valita juoksumatto jonka moottori on tarpeeksi tehokas. Mikäli haluaa treenata pitkiä aikoja kerrallaan, ja jos painaA paljon, tulee moottoritehon olla hyvä, koska muuten laite kuluu ennen aikojaan.


Juoksupinta
On tärkeää ottaa huomioon, että juoksualusta on tarpeeksi pitkä kaikille, jotka mattoa tulevat käyttämään. Pitkät juoksijat tarvitsevat pidemmän juoksualustan, jotta he voivat ottaa kunnon juoksuaskeleita. Pituudet vaihtelevat n. 120-160 cm välillä.


Toiminnot ja ohjelmat
Jotta treenaamisesta saa enemmän ja hyvää vaihtelua sekä motivaatiota, tulee valita juoksumatto jossa on monta treeniohjelmaa sekä sykemittaus ( mielellään langaton, joka on turvallisempi ja mukavampi käyttää). Useissa juoksumatoissa on esiasennettuja ohjelmia syketreeniin, rasvanpolttoon, mäki treeniin jne.


Nopeus
Yksinkertaisempien juoksumattojen korkein nopeus on 10 km/h. Se riittää reippaaseen kävelyyn tai kevyeen hölkkään. Useimmat selviävät 16 km/h vauhdista joka riittää tavallisille kuntoilijoille. Mikäli haluaa tehdä intervallitreenejä ja juosta kovaa, tulee valita juoksumatto jolla pääsee juoksemaan 18-20 km/h.


Kaltevuus
Melkein kaikissa nykyajan laitteissa on mahdollisuus säätää juoksumaton kaltevuutta, joko manuaalisesti tai sähköisesti. Kehittyneimmissä juoksumatoissa on standardina sähköinen asetus. Sen etuna on, ettei maton päältä tarvitse nousta pois, kuten manuaalisesti säädettävissä, vaan säädön voi tehdä treenaamisen aikana. Kaltevuutta voi säädellä eri treeniohjelmilla myös juostessa, jolloin saadaan simuloitua maastoissa olevia mäkiä. Kehittyneimmissä juoksumatoissa saa säädettyä myös kaltevuustasoa, joka on mukavaa silloin, kun haluaa juosta oikein kovan mäkitreenin!


Takuu
Eri kauppiaat tarjoavat eripituisia takuuaikoja. Kannattaa huolehtia, että juoksumatolle saa vähintään kolmen vuoden takuun.Juoksumatto
Vinkkejä, miten saa eniten irti treenaamisesta!

Joka iltaiset lupaukset aikaisin aamulla heräämisestä, ja ulos juoksulenkille lähtemisestä. Kun viimein herää usean torkutuksen jälkeen, kiirehtii aloittamaan päivän askareet, lupaukset jatkuvat, ja niin käy, että aamun juoksulenkki siirtyy taas kerran. Kuulostaako tutulta?

Kannattaa miettiä vielä hetki. Ratkaisu on helppo; kotiin kannattaa hankkia oma juoksumatto.
Juoksumatolla treenaaminen ei ole kenellekään vierasta.
- Se on paras vaihtoehto ulkona treenaamisen sijaan, erityisesti kaikille heille, jotka eivät tykkää juosta ulkona.
- Kotona juoksumatolla treenaaminen on turvallista ja mukavaa, kellonajasta riippumatta.
- Vauhtia kannattaa kontrolloida, mäkiä saattaa tulla tiellä vastaan. Ei tarvitse huolestua, tarkoitamme kaltevuutta!

Miten juoksumatolla treenaamisesta saa kaikki parhaat puolet irti ?
Treenamiseen sopiva musiikki. Soittolistalta tulee löytyä innostavaa ja motivoivaa musiikkia joka sopii yhteen vauhdin kanssa.
- Hitaammat kappaleet (BPM) jotka venyvät 105 - 125 ("Rock and a hard place" - The Rolling Stones -129 BPMS) sopivat parhaiten matolla kävelyyn.
- Vauhtia voi lisätä asteittain 140 ("Burning Up" - Madonna -138 BPM) power walking tasolle.
- Hölkkäämiseen ja juoksemiseen 160 BPM ("Dancing with Myself" - Billy Idol -176 BPM) sopivat kapppaleet lisäävät saavuttamaan suurempia tavoitteita.
 
 
 
 
OTA YHTEYTTÄ
 
Aukioloajat
Arkisin 08:30-15:00
 
info@sporttema.fi
 
Osoite
Sporttema Sverige AB
Drottninggatan 47
374 36 Karlshamn
 
SEURAA MEITÄ
 
Uutiskirje

Ilmoita meille sähköpostiosoitteesi, jotta saat uutisia ja tarjouksia.

 
 
 
 
TÄMÄ ON SPORTTEMA
 

Liikeideamme tarkoitus on tarjota asiakkaillemme korkealaatuisia

kuntovälineitä parhaaseen hintaan verkossa. Tavoitteemme on olla itsestään selvä valinta, asiakkaan etsiessä kuntolaitteita.

Meiltä ette osta vain kuntolaitteita, vaan paremman terveyden

ja entistä upeammin treenatun kehon.

 
 
ASIAKASPALVELU
 
yttöohjeet
Omat sivuni
 
support@sporttema.fi